ДГ „Буратино“ с иновативни дейности в полза на децата

Мисия Пловдив

17-10-2017, 08:31

Снимка:

район „Централен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Допълнителните дейности, които стартират тази есен са свободно избираеми и ще се състоят 1 път в седмицата

Детска градина „Буратино“ в район „Централен“ въвежда нови дейности във възпитателната програма на децата тази есен. „Академия сред природата“ и обучение по шахмат са двете направления, които директорката Димитрия Добрева включва в предложението на заведението към родителите на децата, посещаващи градината.

„Целта ми е да предлагаме занимания, които да развиват самостоятелността и личната инициатива на децата. Имаме голям интерес към дейностите, дори за шахмат заниманията вече се записаха 18 деца.“, споделя г-жа Добрева. Шахматната площадка в двора на градината беше дарена от Община „Пловдив“ през пролетта на 2017г.

На 16.10.2017г., понеделник, г-н Георги Стаменов се отзова на поканата от ДГ „Буратино“ да постави началото на иновативните занимания в едно от най-активните и търсени детски заведения в район „Централен“. Той сам изпробва стрелбата с лък, която е част от трите дейности в рамките на „Академия сред природата“: ориентиране в природата, безопасна стрелба с лък и ориентиране в екстремни условия. „Подкрепям идеята на детска градина „Буратино“ да допринася за развитието на характера на детето още от най-ранна възраст. Ориентирането и поведението в житейските ситуации е процес, който се залага в детска възраст и който трябва да бъде насочен с правилни занимания.“, коментира Георги Стаменов.

Допълнителните дейности, които стартират тази есен са свободно избираеми и ще се състоят 1 път в седмицата. Таксата за включване на дете към групата е в размер на 90лв. годишно. Заниманията се провеждат от експерти в областта на шахмата и детската анимация.