Оставиха в ареста старозагорец, обвинен за подбуждане към убийство и измама

Крими

17-10-2017, 10:03

Снимка:

Прокуратура

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българи готвели кърваво убийство на италиански милионер

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора

На 13 октомври 2017 г. съдът взе постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо Станко Ж., на 44 г. от гр. Стара Загора, за това, че на неустановена дата през 2017 г., в гр.Стара Загора, подбуждал лице от женски пол – Емилия К., към убийството на италианския гражданин Франческо П. – престъпление по чл.117 ал.2 във вр. ал.1 във вр. чл.115 от Наказателния кодекс 

и за това, че през периода от януари 2016 г. до 20.03.2017 г., в гр.Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, и в съучастие с Господин П., на 29 г., като съизвършител, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал у Веселин И. заблуждение и с това му причинил имотна вреда в размер на 110 000 лв. и 5 500 евро, като измамата е в особено големи размери, представляваща особено тежък случай – престъпление по чл.211 във вр. чл.209,ал.1 във вр. чл.26, ал.1 във вр. чл.20, ал.2 от Наказателния Кодекс.

В хода на образуваното срещу Станко Ж. досъдебно производство е установено, че през 2016 г. се запознал с Емилия К. на 65 години, която през последните 25 години живеела  в Република Италия. Същата съжителствала с 83-годишния италиански гражданин Франческо П. Обв. Станко Ж. проучил и разбрал, че италианеца е обезпечен с финансови средства и имоти. Убийството, към което е била подбуждана Емилия К. от обвиняемия е трябвало да бъде извършено в Република Италия, с цел престъпно придобиване на недвижим имот, собственост на Франческо П., на значителна стойност, находящ се в гр. Милано, Република Италия.

По второто обвинение за измама обв. Станко Ж. след запознанството си с пострадалия Веселин И. на 55 години му го въвел в заблуждение, като му предложил да участват в общо бизнес начинание, с цел голяма печалба. С другия обв. Господин П. поддържали формираното убеждение у пострадалия, че се извършват сделки с международен елемент, но е възникнал проблем с финализирането на същите. Станко Ж. мотивирал пострадалия Веселин И. да вложи допълнителни средства, за да бъдат компенсирани загубите и да бъде реализирана печалба.

Станко Ж. е криминално проявен и неосъждан до момента. Спрямо обвиняемия са налице и още три висящи наказателни производства – за измама, управление на моторно превозно средство, след употреба на наркотични вещества и участие в организирана престъпна група за престъпления против финансовата и данъчната система.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Станко Ж. е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Станко Ж. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – гр. Стара Загора.