Решиха проблеми с изграждането на Асеновградско шосе

Мисия Пловдив

18-10-2017, 13:15

Снимка:

Областна Администрация Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

До момента линейният график върви в срок

Работната група по изграждането на скоростен път Пловдив – Асеновград проведе поредното си заседание в Областна администрация - Пловдив.
На срещата, която се провежда по инициатива на областния управител Здравко Димитров, присъстваха шефът на АПИ, кметове и архитекти от общините Родопи, Куклен и Асеновград, собственикът на фирмата изпълнител на Асеновградско шосе, представители и шефове на „Пътпроект“, Напоителни системи, “Електроразпределение – Юг“, ОПУ – Пловдив, проектанти и експерти на общините и областна администрация.
На днешната среща бяха решени проблемите с отводнителните канали, газопроводите, телефонните и електрозахранващите кабели, водопроводите и изграждането на осветление на кръговите кръстовища, както и входовете и изходите към бензиностанциите, които са изградени до трасето на скоростния път. До момента линейният график върви в срок.
Идната седмица ще се проведе среща в АПИ, на която ще присъстват областният управител Здравко Димитров, кметовете на общините Родопи, Марица, Пловдив, представители на КЦМ и Аграрния университет, за да се разгледат проектите за обходните пътища на град Пловдив – Околовръстно шосе и Източната тангента, заедно с локалните платна към тях.