Обновяват детските съоръжение в Северен

Мисия Пловдив

18-10-2017, 13:54

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ще бъдат поставени още 20 бр. седалки за люлки, които са закупени със средства от бюджета на Район ”Северен”

Започна втори етап от обновяването на детските съоръжения на територията на Район “Северен”, извършено със съдействието на ОП ”Градини и паркове”. През месец август тази година бяха подменени 21 бр. стари и счупени седалки на детски люлки, презназначени както за деца от 1-3 годишна възраст, така и за деца от 3-12 год. Сега ще бъдат поставени още 20 бр. седалки за люлки, които са закупени със средства от бюджета на Район ”Северен” и ще се поставят на детските площадки, намиращи се на следните адреси:
 в парк “Рибница” – 1 бр.; бул.“Васил Априлов” № 107 – 2 броя;  на бул.“Васил Априлов” в градинката до р-т “Хитър Петър” – 2 броя; бул.“България” №230 – 1 брой; бул.“България” №2 – 1 брой; бул.“България” пред читалище “Г. Търнев” – 1 брой; бул.“България” №184 в градинката – 2 броя; ул.“Ладога” в парка – 1 бр.; ул.“Петрохан” – 2 бр; в парка на ул. “Панагюрище” – 2 бр.; ул.”Мизия” - 2 броя; бул.“Дунав” №9 – 2 броя; ул.“Мануш войвода” №15 – 1 брой.
Всяка година изграждаме по 2-3 нови детски площадки, съобразени с Наредба № 1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Тъй като нямаме финансовата възможност да подменим всички стари съществуващи такива наведнъж, които са 64 на брой в Район “Северен”, се опитваме да ги възстановим, за да могат все пак да се използват от децата – коментира кметът Ралев.