Цяла смяна митничари задържани в Малко Търново

Пуснаха ги днес срещу парична гаранция

Цяла смяна митничари беше задържана при операцията на ГДБОП и ДАНС на граничен пункт Малко Търново, а срещу петима от тях вече са повдигнати обвинения за получаване на подкуп. Това съобщи в Бургас говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.
Както Дарик вече съобщи спецполицаи извършиха вчера изненадваща проверка на граничния пункт в 5.30 ч. сутринта, когато е застъпвала дневната смяна. Според неофициалната информация останалите, които са били в почивка, са били повикани на ГКПП-то уж за справка, а след това са били задържани.
Паралелно с това антимафиоти са претърсвали офиси, автомобили и жилищата на митничарите. "Открити са 10 000 лева, чийто произход тепърва ще се проверява", подчерта говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Според разследващите митничарите са искали пари от шофьори на леки и товарни автомобили, за да ги пропуснат безпрепятствено през границата. Сумите са били дребни, уточни говорителят на Главна прокуратура. СРС-тата сочат по несъмнен начин за сговор между инспекторите. Те са действали от май до момента на задържането им.