Прокуратурата внесе обвинителен акт спрямо 20-годишен мъж за убийство

Крими

20-10-2017, 18:17

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Спрямо обвиняемият е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и той се намира в Затвора в гр. Пловдив

Окръжна прокуратура- Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Цветан А., на 20 г., за това, че умишлено е умъртвил другиго, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1 т.6 пр. 2 и пр.3 във връзка с чл. 115 от Наказателния кодекс.
На 22 юни 2017 г., около 1 часа, в дежурната на Шесто РУ на МВР-Пловдив бил получен сигнал, че в апартамент на ул. „Ландос“ е намерен починал Наско А,. на 55 г. На място били изпратени полицейски служители, които установили, че по тялото на мъжа имало множество прободно-порезни рани,  като близо до трупа е намерен и иззет нож със сиво-синя дръжка, с дължина на острието 15 см.
По делото е установено, че на 21 юни 2017 г., около 22 часа, обвиняемият Цветан А. бил заедно със свои близки в дома им на ул. „Ландос“ в гр. Пловдив. Около 22 часа всички легнали да спят, като в стаята на пострадалия били дъщеря му и Цветан А.  Към полунощ дъщерята на пострадалия събудила близките си, като им съобщила, че Цветан „ударил с нож баща й“. Обвиняемият им казал да не плачат и напуснал апартамента. Малко по-късно той бил открит  от двама свидетели на близко кръстовище, които го отвели в Шесто РУ на МВР-Пловдив. По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, според която по тялото на пострадалия били нанесени 10 прободно-порезни наранявания в областта на гръдния кош, коремната кухина и др. Спрямо обвиняемият Цветан А. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и той се намира в Затвора в гр. Пловдив.