Днес празнуват Средногорово, Розово и Горно Изворово

Ще бъде открита нова чешма в двора на храма „Свети Георги Победоносец“

Три казанлъшки села ще се веселят на своя празник днес. Първата събота след празника на Свети Иван Рилски Чудотворец, закрилник на българите, жителите на Средногорово ще открият чисто нова чешма в двора на храма „Свети Георги Победоносец“,  дарена от кмета Илиян Илиев и жителя на селото Слави Славовски с пожелания да са сплотени, единни и задружни.

В навечерието на Димитровден селата Розово и Горно Изворово също празнуват тази събота на 21-ви октомври. Веселието на розовци започна още миналата вечер и продължава и днес през целия ден с поздравления за здраве и много щастие от кмета Теодора Георгиева. Надежда Пенчева в Горно Изворово ще открие с горноизворци обновения парк на селото с пъстри детски играчки и зелена читалня. За отбелязването на 102 години от изграждането на храма в селото „Свети Димитър“ служба тази сутрин в него отслужва Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

Ако според народното поверие „Свети Георги лято носи, а Свети Димитър – зима“, то от Община Казанлък пожелаваме празниците на средногорци, розовци и горноизворци да им донесат много здраве, благоденствие, човешка топлина и слънчеви празнични мигове  за предстоящите зимни дни!