Манчестър Юнайтед идва в бургаския Театър на мечтите

Футболното игрище е част от многофункционалния спортен комплекс в пределите на ВХТИ "Проф. Асен Златаров"

Футболните апостоли на световния гранд Манчестър Юнайтед у нас, идват с гръм и трясък в Бургас тази неделя. Мястото изобщо не е избрано случайно. Магнитът е новоизградения бургаски "Театър на мечтите"- умаленият адаш на Дома на Манчестър в Обединеното кралство. Футболното игрище е част от многофункционалния спортен комплекс в пределите на ВХТИ "Проф. Асен Златаров", открит официално на 30.05.2017 г. Стопанин и инвеститор е ДФК "Звездичка". Същият този комплекс ще бъде арена на интригуващ демонстративен турнир между родните фенове на "Червените дяволи". Те ще бъдат облечени с екипите на най- широко подкрепяния в свете футболен тим. Очаква се участие да вземат поне 300 човека от цялата страна. 

Някои от тях дори тренират на професионално ниво. Целта е популяризиране на спорта сред подрастващите, реклама на английския клуб в който игра преди време Димитър Бербатов и не на последно място- жест и лично уважение към домакините, които са инвестирали в спортна инфраструктура за нуждите на децата и са кръстили базата си с легендарното наименование. 

За присъстващите ще има приятни изненади, а партньор на мероприятието е известна куриерска фирма. Тя е сред спонсорите на водения от Жозе Мауриньо клуб.

"Нямаше как да откажем. Буквално за секунди се разбрахме. Нашият клуб е винаги насреща, когато става въпрос за обществени мероприятие със значимост за всички. Добре дошли, пък знае ли човек? Може мероприятието да е на кадем и след време бургаското дете да наследи Бербатов в Манчестър Юнайтед" каза председателя на "Звездичка" Петър Алексиев. Той си дава ясна представа, че с форум като предстоящия, децата се палят още повече по футбола, започват да мечтаят за големите неща в спорта и стават още по усърдни в тренировъчния процес.