Изцяло обновената улица „Васил Левски“- новата гордост на Бяла

Депутатът Пламен Нунев я откри с шефа на АПИ Дончо Атанасов и кмета Димитър Славов

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, кметът на Община Бяла Димитър Славов и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов откриха обновената улица "Васил Левски" - част от републикански път III - 501 в град Бяла. Това стана по време на официална церемония до входа за Градския парк в град Бяла. В събитието участваха още общински съветници и други официални лица.

 

„Радостен съм, че за пореден път се случва нещо ново, което всички беленчани очакват. Бих искал да благодаря на министър Нанков и инж. Атанасов, за да може една основна артерия в Бяла да стане модерно пътно съоръжение. Мисля, че всички са удовлетворени от това, което се случва“, каза г - н Нунев. Той припомни, че въпреки сложното състояние с бюджета на общината през 2016 година са обновени 7 улици, а досега през 2017 година – 12. Между 10 и 12 улици ще бъдат обновени по Програмата за развитие на селските райони в Бяла, добави в приветствието си той. През 2018 и 2019 година във всяко населено място на Община Бяла ще има реновирани улици, подчерта депутатът.

 

Кметът Димитър Славов изтъкна наличието на важни за града и региона обекти по протежение на улицата – МБАЛ „Юлия Вревская“, детска градина, противопожарната служба, Градския стадион и спортен комплекс с басейн и др. Всички те вече се възползват от по – добри условия за придвижване и пътна безопасност. 

Рехабилитацията на улицата е осъществена с финансиране от Агенцията и бюджета на Община Бяла. Община Бяла имаше ангажимент да подмени бордюрите и оформи паркоместа по протежение на улицата. Аркировката е положена от общинско дружество. 

През последните две години в Бяла се случват много добри неща, коментира Дончо Атанасов. Доста инвестиции се случват от страна на АПИ, изтъкна той. Например, пътят от Бяла до Лом Черковна е изцяло обновен. Същото важи и за т. нар. Беленски баир, където завършват дейностите по полагане на асфалт. Той загатна за предстоящи приятни изненади относно пътя Русе – Бяла в следващите две години. В края на ноември и началото на декември ще се проведат обществените обсъждания на доклада за оценката за въздействието на околната среда на бъдещата магистрала Русе – Велико Търново в Русенска област и област Велико Търново. След това ще се пристъпи към възлагане изпълнението на самото строителство, завърши инж. Атанасов.