30 000 луксозни карти на София се предоставят за председателството

Политика

22-10-2017, 12:00

Снимка:

eu2018bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Л. Павлова: Предстои много важен момент за България

Споразумението за спонсорство е израз на реалното сътрудничество между държавата и предприемачите у нас, каза Павлова

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и Ангелина Осенска, генерален мениджър на AV Group-Bulgaria Ltd /Ей Ви Груп България ООД/, подписаха договор за спонсорство, съобщават от пресслужбата на министерството.

С договора на ведомството се предоставят 30 000 луксозни карти на София на английски език. Те ще бъдат раздавани на делегатите, пристигащи в столицата за участие в срещите и събитията от Календара на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

„Тези карти са най-доброто, което сме направили, взимайки от най-доброто от цял свят“, е посочила Ангелина Осенска при представянето на дарението. Тя е подчертала, че за компанията е чест това бутиково издание да бъде предоставено на гостите на Българското председателство. Според Осенска картата ще бъде сред най-полезните вещи, които ще получат делегатите на събитията у нас догодина, и най-необходимата за един чужденец у нас. Sofia Map обхваща целия идеален център на столицата и представя места за посещение в свободното време.

„Споразумението за спонсорство е израз на реалното сътрудничество между държавата и предприемачите у нас за подготовката и осъществяването на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.“, е казала министър Лиляна Павлова. Тя е благодарила за дарението, подчертавайки, че този жест е „отговорил на една от най-големите потребности при организацията на Българското председателството“.