Пожар унищожи апартамент на блок в центъра на Бургас

Животът

22-10-2017, 14:01

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пожарникари спасиха къща от пожар

Огънят е тръгнал от хола на жилището. Няма пострадали

Обитателите на жилищен блок на бул. „Христо Ботев” в центъра на Бургас бяха евакуирани, след опустошителна огнена стихия. За щастие няма пострадали от инцидента.

Апартамент на 3-ия етаж е напълно изпепелен тази сутрин. Огънят е тръгнал от хола на жилището, но все още не е ясно дали причината е незагасен фас, както първоначално се предполагаше или късо съединение. Факт е обаче, че пламъците са унищожили всичко, засегнали са и жилище на 4-ия етаж. Пламналият апартамент е собственост на възрастен мъж, за който се предполага, че е оставил незагасената цигара. 

Огънят най-напред обхванал леглото му, след това захапал пианото до него, а заради отворените прозорци пламъците като тайфун се завъртели из жилището и обхванали за секунди целия апартамент. По това време в дома имало и двама квартиранти- възрастна жена и сина й.

Обитателите на блока позвънили на тел. 112 за помощ. Два екипа на пожарната пристигнали за минути на мястото. Дошла и полиция, МВР-служителите се втурнали по етажите, за да евакуират обитателите на блока.