Кметът на Централен открива 3D пешеходна пътека

Мисия Пловдив

23-10-2017, 10:41

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

„Убий скоростта, спаси дете“ насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца

3D пешеходна пътека, нарисувана от деца ще открие на 29 октомври кметът на Централен Георги Стаменов. Инициативата е част от кампанията "Убий скоростта, спаси дете", чийто партньор е районната администрация.

 „Убий скоростта, спаси дете“ насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. С цел популяризиране на кампанията район „Централен“ предприема поредица от активности, които да приобщят максимален брой граждани:

в периода 23.10. – 6.11. два транспаранта ще бъдат монтирани на оградите на районната администрация с лице към ул. „Хр. Г. Данов“ и на училище „Петър Берон“.

На 29.10. (неделя) ще бъде изработена и открита 3Д пешеходна пътека на ул. „Генерал Д. Николаев“, зад училище „Петър Берон“. За целта ще бъде спряно движението по улицата за определен период от време. Пътеката се реализира с подкрепата на „Оргахим“.

Район „Централен“ предоставя на всички граждани и фирми в гр. Пловдив 500 стикера, които водачите на автомобили могат да монтират на задното стъкло на своето МПС. Стикерите могат да бъдат взети всеки делничен ден от 25.10.2017г. между 14ч. и 17ч. от районната администрация на ул. „Хр. Г. Данов“ 39, ет.2. и от бар „Котка и Мишка“ в Капана (всеки ден от 10ч. до 23ч.).

„Бих желал да поканя всички жители и гости на гр. Пловдив да се включат в кампанията и да залепят стикер на своя автомобил. Планираме да направим инициативата традиционна и през 2018г. малките художници от града да нарисуват още пешеходни пътеки. Благодаря на нашите партньори за подкрепата и се надявам всеки шофьор да се замисли за това какво би спестил на едно семейство ако спазва закона за движение по пътищата и не кара пил.“, коментира Георги Стаменов.