В Старозагорска област тази година ще чистят снега 118 машини

Това стана известно на работно съвещание в Община Стара Загора

През тази седмица в Старозагорска област се откриват 13 контролни пункта, които ще извършат проверка на снегопочистващата техника.
Общо 118 машини трябва да осигурят почистването на снега и нормалното движение по пътищата от републиканската пътна мрежа в региона, както и в участъците на магистрали "Тракия" и "Марица", старопланинските проходи Шипка и Хаинбоаз. От Областното пътно управление в Стара Загора уверяват, че вече са депонирани 60 на сто от необходимите количества пясък - 8500 тона, сол - 4500 тона и 18 тона химични вещества.
Директорът на Регионалната дирекция "Противопожарна безопасност и гражданска защита" комисар Стоян Колев информира, че личният състав на дирекцията и службите към нея са готови да посрещнат зимата, при тежки ситуации ще се използва високопроходима техника и влекач. Готовност за зимата обявиха и от пътната полиция и автомобилната инспекция.
И тази година зимен ТИР паркинг ще бъде осигурен на летище Стара Загора, в Мъглиж и в Гурково, преди началото на Прохода на Републиката.