К. Каракачанов: Създават изкуствено напрежение в "Граф Игнатиево"

Той изрази учудване, че чак днес пилотите в „Граф Игнатиево” са открили, че има проблеми с авиацията

Военният министър Красимир Каракачанов смята, че някой изкуствено създава напрежение с военните пилоти в „Граф Игнатиево”, които тази сутрин отказаха да летят, предава бТВ. Тази сутрин стана ясно, че пилотите в авиобазата спират планираните за днес учебни полети, защото масово са докладвали, че се чувстват психологически непригодни да летят поради опасно малко полети и реална опасност от инциденти.

"Ще разбера по-късно за ситуацията в 'Граф Игнатиево'", каза министърът на отбраната в село Горни Дъбник, където участва в отбелязването на 140 години от боевете по тези места по време на Руско-турската война, предаде БНР.

„Може би някои съвсем изкуствено създават тази ситуация. Аз съм казал каква е моята амбиция – първо, поддръжка и модернизация на сега съществуваща техника, преговори за закупуване на нов изтребител и казвам нов изтребител и съм го казвал много пъти и се учудвам, че не са ме чули”, обяви министърът на отбраната.

Каракачанов изрази учудване, че чак днес пилотите в „Граф Игнатиево” са открили, че има проблеми с авиацията.

„И тези настоявания за нов изтребител – не зная кой им е казал, че няма да има нови изтребители? Ще има. Това не са прахосмукачки, които можеш да отидеш да купиш в магазина – плащаш, вземаш и се качваш да караш”, коментира още Каракачанов.