Борисов: Отворяме нова страница в отношенията си с Южна Корея

По отношение на наводненията в Бургаско, премиерът Бойко Борисов изказа съжаление за жертвите

Днес отворяме нова страница в отношенията си с Южна Корея. По време на срещата ни премиерът Ли Нак-Йон ме информира, че страната му е готова да инвестира в автомобилната сфера, IT сектора и промишлеността. Предстои бум на електроавтомобилите и България ще е идеално място за инвестиции и построяването на завод. Като първа стъпка в тази посока днес ще открием Българо-корейска търговска камара. Това сподели премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа Фейсбук, след официалната среща с Ли Нак-Йон, премиер на Южна Корея.
Колкото за българските военни летци е направено не е направено за никой друг, заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос за ситуацията в авиобаза "Граф Игнатиево”. Той изрази надежда за ситуацията да няма външна намеса, защото, по думите му, това няма да е честно. Нашите правителства досега са плащали по стотици милиони евро за българските летци и съвсем малко за сухопътните сили, моряци и други, изтъкна още Борисов.
Моето уважение към неразположението им, да, времето е лошо и мен ме е страх в такова време, но летя, когато има задачи, изтъкна премиерът и добави, че е говорил с военния министър Красимир Каракачанов, който го е уверил, че ситуацията в авиобазата е решена.
По отношение на наводненията в Бургаско премиерът Бойко Борисов изказа съжаление за жертвите и увери, че е създадена организация за максимално бързо справяне с бедствието. Изпратена е специализирана техника, служители на "Гражданска защита", "Пожарна", пътната агенция са там.

Днес отворяме нова страница в отношенията си с Южна Корея. По време на срещата ни премиерът Ли Нак-Йон ме информира, че ...

Публикувахте от Boyko Borissov в 25 октомври 2017 г.