Бизнес лидерите в подкрепа на председателството на Съвета на ЕС 2018

Лидерският форум обединява организации със споделени ценности, които развиват бизнеса си по отговорен, прозрачен и етичен начин

Силна и категорична подкрепа на бизнес лидерите за българското председателство е била изразена по време на срещата на министър Лиляна Павлова с Българския форум на бизнес лидерите, съобщиха от Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018.
Лиляна Павлова е подписала и споразумение за партньорство с председателя на управителния съвет на организацията на бизнес лидерите у нас Ираван Хира. В документа се казва, че активното участие на предприемачество и рекламирането на българските стоки и услуги са важни за успешното представяне на страната ни и популяризирането й сред останалите държави-членки на ЕС.
"Искаме да представим България като добро място за нови инвестиции и бизнес възможности", са заявили представителите на форума по време на срещата с министър Павлова. Тя е благодарила за оказаното доверие и безрезервната готовност на бизнес-лидерите да работят за осъществяването на целите и приоритетите, заложени в програмата на правителството.
Лидерският форум обединява организации със споделени ценности, които развиват бизнеса си по отговорен, прозрачен и етичен начин. Организацията е е платформа за обмяна на добри практики, иновации и идеи за развитие на бизнес и социалната среда в България.
Министър Лиляна Павлова е упълномощена да сключва споразумения и договори с български и чуждестранни партньори с решение на Министерския съвет на 26 юли, се припомня в съобщението. Споразумения за спонсорство Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 вече има с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), с Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) - с Българо-Германската Търговска Камара, с Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки и със Съюза на пивоварите в България.