Бедствието в Бургаско: Скъсани язовирни стени и четири жертви

Изключително тежка е обстановката в Тръстиково, където има скъсана дига на река Русокастренска

Жертвите на проливните дъждове вече са четири. Вече  са назначени медицински експертизи, които да установят точната причина за смъртта на чзагиналите в пороя. Възрастен мъж и три жени намериха смъртта си тази сутрин.  „Загиналите са възрастни хора, които са трудно подвижни и не са могли да отреагират на ситуацията. Не е имало телефонна връзка с тях“, каза Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. 

Установено е, че има скъсани язовирни стени на седем места в Бургаско, които обаче не са причина за бедствието в региона. 

Голяма част от селата в общините Камено, Айтос и Средец остават без ток. Затворени са пътища от третокласната пътна мрежа. 

Пътят Бургас – Средец остава затворен. Блокирано е и движението в района на река Велека по основната отсечка Бургас – Царево. Бедственото положение в община Камено остава в сила. 

Учебните занятия са отменени в село Равнец и кв. „Горно Езерово“. Сложна остава обстановка в Камено, Константиново, Братово, Ливада, Равнец, Черни Връх, Полски извор и южните квартали на Бургас.  Областният управител Вълчо Чолаков подчерта, че бедствието е заради огромното количество дъжд, което се изля в региона през нощта - 170 л/кв.м. 
Село Тръстиково остана блокирано след като река Русокастренска скъса дига и заля селото. Съобщава се за десетки загинали домашни животни. Мобилизирана е цялата налична техника. Наводнени са десетки села и в общините Созопол, Царево, Карнобат и Приморско.