Н. Димов: Почистването на речните корита е много по-сериозно

Ще има отваряне на временни площадки за съхраняване на отпадъците

"Дренажната система на новото депо за отпадъци е повредена след наводненията в Бургаско. Почистването на депото за битови отпадъци в ще отнеме от дни до седмици", каза в ефира на БНТ министърът на околната среда и водите Ненов Димов.

"Ще има отваряне на временни площадки за съхраняване на отпадъците. Пречиствателната станция в Езерово ще бъде оценена, след като се оттегли водата", добави той.

Почистване на речните корита е все по-често и много по-сериозно се обръща на внимание на този проблем, отбеляза Димов и добави, че прогнозите за валежи са били за по-малко количество, а те са били 200 л на кв. м.

Нено Димов коментира и замърсяването на въздуха: "Чистотата на въздуха е един много съществен проблем, но дали има връзка с аномалиите в отделни региони и за по-глобални теми - се търси такава", каза той.

"При нас приоритетът, който имаме, е ограничаване на мръсния въздух, свързан със здравето на хората. В 23 града имаме замърсяване над нормите", отбеляза министърът на околната среда и водите.