Близо 200 деца от 4 държави на първия турнир от Балканската купа в Пловдив

Спорт

26-10-2017, 10:11

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Първата надпревара от новосъздадената Балканска купа за подрастващи ще се проведе от 27 до 29 октомври

Близо 200 млади баскетболисти от 4 държави – България, Сърбия, Македония и Румъния, си дават среща в Пловдив за голям международен турнир. Първата надпревара от новосъздадената Балканска купа за подрастващи ще се проведе от 27 до 29 октомври, като състезанието е в две възрастови групи – до 12 и до 14 години. На Пловдив се падна и честта да бъде домакин на първия от общо 6-те турнира, като 12-годишните ще играят срещите си в зала „Строител“, а по-големите – в Комплекс СИ²ЛА.

На пресконференция в Община Пловдив заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков призова училищата да организират посещение на децата, които да подкрепят връстниците си от „Академик Бултекс 99“. Входът е свободен.

„Този турнир ще бъде изключително полезен за нас. Искаме да градим добри баскетболисти, които след време да попълват представителния ни отбор“ , каза треньорът на децата Йордан Иванов.

„Клубът се разраства и на фона на успехите, които постигаме в последните две години, смятам, че сме на прав път“, заяви клубният президентът Васил Врачев. +Поканата за Балканската купа е признание за добрата ни работа на всички нива. Изключително сме благодарни на Община Пловдив за подкрепата“, допълни той.