Нови кътове за игра в детска градина „Космонавт”

Архив Пловдив

26-10-2017, 12:08

Снимка:

Район “Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От ДГ „Космонавт” започна Фестивалът на малките творци в Северен

Фестивал на малките творци в район Северен започна и ще бъде реализиран от края на октомври до края на 2017-та година. Той ще даде възможност за изява на  деца и ученици с интереси и способности в областта на театралните форми, танцуването и рисуването, създаването на текстове и изготвянето на мултимедийни продукти.

Идеята започна да се разгръща най-напред в ДГ „Космонавт”, където отбелязаха двойно празнично събитие – четири години от откриване на втората сграда на градината, която приютява 90 деца от първа и подготвителна група. Заедно с това бе отбелязано реновирането на четири детски площадки в двора на градината

. За да бъде настроението на всички като на празник, малчуганите откриха събитието с мажоретен марш, след което най-големите деца, тези от подготвителна група, поднесоха чудесна изненада на гостите: кмета на района инж.Ральо Ралев, неговите заместници Асенов и  Георгиев, пред развълнуваните деца от по-малките групи бе представена познатата на всички приказка „Дядо и ряпа”. Мизансценът бе измайсторен от обичливите ръце на учителите в детската градина, а директорът на детското заведение Слава Антова въведе зрителите със заразителна усмивка и с вълнуващи думи в тайнството на приказките. Невъзможно е да се опишат емоциите на малките актьори, които бяха забравили, че са на сцена, и дърпаха ли дърпаха инатливата ряпа. Още по-весело бе сред зрителите, които станаха свидетели на един неочакван, модерен прочит на приказката, който много се хареса и разсмиваше и малки, и големи по време на изпълнението. Китка от народни песни и танци украси празничния ден, кулминация на което постави трепетното изпълнение на „Аз съм българче” от очарователния Божидар Илиев. Директорът на детската градина поздрави прекрасните си възпитаници и техните сърцати учители и след като празничните фойерверки бяха запалени, разряза голямата торта с пожелания за здраве и щастливи мигове на всички малки творци в район „Северен”.