Община Пловдив взе приз за първата община, допуснала да работи с деца и семейства в риск

Мисия Пловдив

27-10-2017, 10:18

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Общо 25 са отличените за принос към развитието на организацията в 25-годишната й история

На специална церемония „Вечер на добродетелите”, организирана от фондация „За Нашите Деца“, Община Пловдив взе приз за първата община, допуснала да работи с децата и семействата в риск. Заедно с нея бяха отличени най-верните и дългогодишни добродеятели на фондацията със специално-изработена статуетка „Питър Пан“ и грамота за значителен принос към развитието на организацията.  

В категория „ИНВЕСТИЦИИ В РАЗВИТИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ УСЛУГИ“ бяха наградени:  

Столична община - за изграждане на успешно партньорство с НПО и подкрепа на иновативни практики и услуги за деца в ранна възраст.

„Вече няколко години Столична община работи с  фондация „За Нашите Деца“ и проектите, които развиваме са успешни. Децата, които бяха настанени в бившия ДМСГД „Св.София“ вече се радват на живот в семейна среда.  Сигурен съм, че успешната ни дейност ще продължи и занапред,“ сподели при получаването на наградата д-р Веселин Минев, председател на комисията по здравеопазване и социална политика на Столичен общински съвет.

Община Пловдив - първата община допуснала фондацията да работи с децата и семействата в риск.

„Преди 25 години, когато фондация „За Нашите Деца“ започна, екипът беше една лодка хора. Сега виждам, че са хармония на моретата, може би най-големият кораб в света. Искам да ви уверя, че община Пловдив ще продължи да бъде един прогнозируем, един помагащ партньор, когато става дума за деца и семейства в риск,“ заяви зам.-кметът на община Пловдив Георги Титюков.  

В категория „ИНВЕСТИТОРИ В СТРАТЕГИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА“ статуетка получиха двама от членовете на първото българско настоятелство на фондацията:

Златка Михова – за принос в развитието на социалните услуги, които предоставяме

Пламен Димитров - за принос в организационното развитие на самостоятелната българска организация.  

В категория  „ИНВЕСТИТОРИ ЗАВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ОБЩЕСТВЕНИТЕ НАГЛАСИ СПРЯМО ПРАВАТА НА ДЕЦАТА В БЪЛГАРИЯ“ наградени бяха: 

Sofia Event Center - генерален партньор и домакин на четири от осемте издания на Вечер на добродетелите. „Както съм казвал и преди, ние, бизнесът, трябва да помагаме, кой с каквото може. Помагайте повече!,“ каза Калоян Тодоров, изпълнителен директор на Sofia Event Center. 

The Smarts, които са до нас от далечната 2007 г. и ни оказаха подкрепа в най-големите кампании на фондацията, няколко дарителски и кампании за промяна на нагласите, Вечер на добродетелите.

„Това е една от най-ценните награди за нас. Рекламата много често е черна магия, защото ви кара да си купувате неща, които понякога не ви трябват. Благодаря на фондация „За Нашите Деца“, че ни кара да правим тази магия бяла,“ сподели Радослав Бимбалов, съосновател на The Smarts.

Общо 25 са отличените за принос към развитието на организацията в 25-годишната й история. На предстоящите събития на фондацията ще бъдат връчени и  останалите 19 награди.  

За 25 години от създаването си, фондация „За Нашите Деца“  успя да помогне на над 10 000 деца и семейства.