НФСБ преизбра Валери Симеонов за лидер

Политика

28-10-2017, 14:09

Снимка:

bnt/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

В. Симеонов: Бюджет 2018 е една добре аранжирана пица "Калцоне"

147 делегати гласуваха „за“, „против“ и „въздържали“ нямаше

Делегатите на третия редовен конгрес на НФСБ единодушно преизбраха Валери Симеонов за председател на политическата партия, предава БНТ. 147 делегати гласуваха „за“, „против“ и „въздържали“ нямаше.

Ръководството на НФСБ запази състава си, след като делегатите единодушно преизбраха Данчо Хаджиев и народните представители Валентин Касабов и Борис Ячев за заместник-председатели на политическата сила, съобщиха от партийния пресцентър.

Конгресът утвърди състава на национален политически съвет, в който, освен влизащите по право регионални и областни координатори влязоха Петьо Георгиев, регионалният координатор за Пловдив Костадин Гаров, синът на Николай Хайтов – Александър, Петко Събев и областният управител на Стара Загора Гергана Михова.

За председател на националната контролна комисия също бе преизбран народният представител Христиан Митев.

В началото Валери Симеонов направи отчетен доклад като представи подробно свършеното от народните представители и активистите на НФСБ във времето от втория конгрес на НФСБ през 2014 г. досега.

Конгресът направи промени в Устава, сред които създаване на младежка структура на НФСБ, с оглед на увеличаване броя на младите хора в политическата сила. Възрастта на членуващите в младежката структура е 35 години. Сред промените бе въвеждане на длъжността национален координатор, както и промяна на мандатността на конгреса от 3 на 4 години.