Ново нападение над медици - този път в столицата

Крими

28-10-2017, 15:47

Снимка:

Пресцентър Пирогов

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Мъж преби медицинска сестра и нападна пациентка

Два инцидента с агресия спрямо дежурните екипи в "Пирогов" са се случили само за една нощ, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛСМ "Н. И. ПИРОГОВ". При първия – 18-годишен мъж, настанен в токсикологията на „Пирогов” е нападнал и пребил дежурната медицинска сестра.

В резултат в момента тя лежи в лицево-челюстното отделение към Клиниката по неврохиругия с тежка лицева травма и комоцио (мозъчно сътресение).

Пациентът е приет за лечение по-рано в петък, след като екип на Спешна помощ го докарал в „Пирогов” заради употреба на марихуана. Родителите му отказали на дежурния екип един от двамата да остане като придружител с него, защото според тях го дразнят с присъствието си. Казали, че той се занимава със спорт – бокс.

Същата вечер, няколко часа след приемането и лечението му в токсикологичната клиника, при него влиза дежурната сестра – той я посреща станал от леглото и започва да й нанася тежки удари (крушета). След като я пребива и я оставя да лежи на земята в безсъзнание, той се опитва да излезе от клиниката. Тъй като е заключено, се насочва към първата врата на пациентска стая.

Там се лекува пациентка със сериозна нежелана лекарствена реакция. 18-годишният млад мъж я заставя да му отключи вратата и след като тя му казва, че няма ключ, той започва да я души.

Междувременно удря и бутона за пожарно известяване, но се стряска от включената аларма. Оставя пациентката, която е нападнал, чупи стъклото на заключената врата и бяга от клиниката облечен по тениска и боксерки.

Дежурната лекарка и дежурната санитарка са със сериозна уплаха.

По-късно същата нощ, полиция докарала трима пияни мъже в Спешното отделение на болницата след пиянска свада в столично заведение. По време на нея единият е ударен и се налага да получи медицинска помощ. В коридора на спешното, един от тях нанася удар по вратата на кабинет.

За щастие при този инцидент няма физически пострадал служител на „Пирогов”.

Ръководството на болницата е уведомено за случая. Изпълнителният директор проф. Асен Балтов вече посети пострадалата медицинска сестра и огледа нанесените материални щети. Нареди да се предприемат допълнителни мерки за сигурност.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"