Добруджа очаквано победи Пирин ГД (видео)

Голмайсторът Джошкун Якубов се отчете с 11 точни попадения

Добруджа очаквано победи опашкаря в А хандбална група Пирин Гоце Делчев. Жълто-зелените се наложиха в зала Русалка с 36:28,  на полувремето 23:9. Голмайсторът Джошкун Якубов се отчете с 11 точни попадения, Стилиян Стоянов добави 5 гола за победата.
Първото полувреме играта на добруджанци бе много стабилна и те поведоха с 4:0, като първото попадение за гостите падна едва в петата минута на мача и то след изпълнение на дузпа. Опитите на Пирин да нарушат темпото на добруджанци се оказаха неуспешни, а уместните намеси на вратаря Емил Иванов (19 спасявания, в т.ч. и дузпа) внесоха допълнителна несигурност в играта им и те успяха да отбележат едва 9 гола срещу 23 от страна на домакините.
През второто полувреме обаче по-мотивираният тим на полето бе този на Пирин и докато в началото се играеше гол за гол, то след 16 мин. гостите успяха да отбележат пет безответни попадения и да намалят разликата на 8 гола (30:22) след което играта отново тръгна точка за точка, за да завърши мачът при резултат 36:28.
За първи път екип на Медийна група Добруджа реализира пряко излъчване на срещата от зала Русалка и ще продължи да го прави по време на всички домакински срещи на отбора.
Вижте изявленията на ст.треньора Георги Андреев и на голмайстора Джошкун Якубов.
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев

Източник: МГ Добруджа