Оранжев код за силен вятър е обявен за 17 области на страната

Животът

29-10-2017, 16:45

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Tемпературите падат

През следващото денонощие ще бъде ветровито и застудяването ще продължи. Ще духа силен, в Северна България и източните райони от страната - на пориви бурен вятър от запад-северозапад.
Облачността ще е променлива, на много места в понеделник – до предимно слънчево време. Почти без валежи. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните ще са между 9 и 14 градуса.
Атмосферното налягане ще се повишава и ще е над средното за месеца.
Оранжев код за силен вятър е обявен за 17 области на страната за 30 октомври, понеделник, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Търговищка, Шуменска, Силистренска, Добричка, Варненска, Бургаска, Сливенска и Ямболска.

Синоптиците предупреждават, че в тези райони ще духа силен, на пориви бурен вятър от запад–северозапад със средна скорост 15-20 метра/секунда (55-72 км/ч) и пориви до 25-28 м/с (90-100 км/ч).
За останалите райони от страната е обявен жълт код за силен вятър за 30 октомври. В тези области ще духа силен, на пориви бурен запад–северозападен вятър със средна скорост 12-17 метра/секунда (43-60 км/ч) и пориви до 20-22 метра/секунда (72-80 км/ч).