Горанов: Да, БСП е алтернатива, но лоша

Според него от БСП искат да противопоставят тези, които могат и знаят, на тези, които не са подготвени

БСП е алтернатива на ГЕРБ, но е лоша алтернатива. Това заяви на пресконференция финансовият министър Владислав Горанов.

„Подценявали сме БВП, държавата произвежда повече. Да, произвежда повече именно заради политиките, които налагаме. Какво по-голямо доверие към управлението от това хората да продължат да потребяват и да инвестират в собствената си икономика. БСП не може да бъде алтернатива на това. БСП не дават реална алтернатива“, категоричен бе Горанов.

„Проблемът в здравеопазването било, че има търговски дружества, да, има проблем, но осигуряваме по-високо финансиране за здравеопазването. Има и калпазани, но ако се поинтересувате защо врачанската и ловешката болница са на това дередже, отговорът няма да е ГЕРБ“, изтъкна Горанов.

По отношение на плоския данък, Горанов посочи, че да наказваш с по-високо облагане младите, инициативните и образованите хора и да ги противопоставяш на необразованите и неинициативните, е грешка. „В момента, в който проблем на държавата са човешките ресурси, трябва да направим това, което ние предлагаме. Да инвестираме в образование, да инвестираме в качеството на образованието, да инвестираме в качеството на персонала“, каза Горанов. Според него от БСП искат да противопоставят тези, които могат и знаят, на тези, които не са подготвени.