Буря отне шивота на 5 души из Европа

Свят

30-10-2017, 08:03

Снимка:

youtube.com/ Кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-малко трима души са загинали в резултат на бури в Централна Европа

По-рано този месец бурята "Ксавие" отне живота на седем души в Германия

Бурята "Херварт" отне живота на петима души в Европа, след като моторница с трима души се преобърна до Балтийско море, съобщава ДПА. Двама души - мъж и жена, са извадени от водата, но третият човек остава в неизвестност. Според германската полиция жената е починала на път за болницата.

По-рано беше съобщено, че четирима души са загинали и един сериозно е пострадал при ураганните ветрове, които нанесоха сериозни щети в Германия, Полша и Чехия. 63-годишен лагеруващ се удавил до град на северното крайбрежие на Германия, съобщиха от полицията.

Мъж и жена са загинали в Чехия, след като са били ударени от дърво, информира местната агенция CTK, позовавайки се на Спешна помощ. Стотици домакинства са останали без електрозахранване, а пожарникарите продължават да почистват пътищата и железопътните линии от падналите клони и дървета.

В Полша един човек загина при инцидент с автомобил вследствие на бурята, според местната власт. Най-малко 1 200 души бедстват, информира агенция PAP. Силните ветрове събориха дървета и блокираха улици. Бурята причини щети и в Словакия.

В германската столица Берлин един човек е сериозно пострадал, след като върху него паднало строително скеле, каза говорител на пожарната служба, допълвайки, че покривът на жилищна сграда е съборен и дървета са изкоренени вследствие на силния вятър.

В Берлин е обявено бедствено положение. Пожарната служба в германската столица е получила 100 сигнала между 4 и 7 часа сутринта.

В Хамбург река Елба е излязла от коритото си. Спасителни екипи са блокирали намиращите се до реката улици. Пристанището на града също е наводнено. Известен пазар за риба е затворен. Подадени са около 500 сигнала до пожарната.

Част от железопътните услуги са спрени в германските провинции. Тежкото метеорологично време се очаква да продължи да създава проблеми и днес, особено в Северна Германия.

По-рано този месец бурята "Ксавие" отне живота на седем души в Германия.