Проф. д-р Н. Габровски: Състоянието на пребитата медицинска сестра от "Пирогов" е стабилно

Темата за насилие над лекари е доста актуална. В "Пирогов" с доста голям процент от пациентите трябва да се внимава

Вече има паник бутони и се надявам да предотвратят бъдещи нападения, каза зам.-директорът на "Пирогов" проф. Николай Габровски.


Състоянието на пребитата медицинска сестра от "Пирогов" е стабилно. Тя има черепно-мозъчна травма, с фрактура на лицевите кости и мозъчно сътресение е. Най-вероятно днес ще бъде оперирана.

"Когато имаме агресивни пациенти допълнително се предупреждава охраната. Имаме и такива, охранявани с полиция, но по-голямата част от хората, хоспитализирани тук, са съвсем нормални. Мерки се взимат за всеки конкретен случай", каза зам.-директорът на "Пирогов" проф. д-р Николай Габровски в България Онеър.

"Темата за насилие над лекари е доста актуална. В "Пирогов" с доста голям процент от пациентите трябва да се внимава. Има по-засилени мерки за сигурност. Вече има паник бутони и се надявам те да бъдат от полза", каза още д-р Габровски.

За случая с избягалото момче Калоян Милев, който по-късно бе намерен мъртъв, докторът каза, че "Пирогов" не е болница, в която пациентите да се задържат принудително.

Според него охранителите са действали адекватно и не може подобна ситуация да бъде предотвратена.

"Няма как да бъде следен всеки един", категоричен е зам.-директорът на "Пирогов".