Ц. Цачева: Битката срещу корупцията се води от цялото общество

Всеки, който е гледал журналистическото разследване, си задава много въпроси

В студито на БНТ правосъдният министър Цецка Цачева коментира днешната оставка на здравния министър. По думите й, на заседанието на правителството Николай Петров е присъствал в работата на кабинета и след края на заседанието е подал оставката си на премиера лично и тя е била приета. Темата не е обсъждана на заседанието на МС.

"Това е един морален акт от страна на един изключително компетентен и всеотдаен лекар, мъж с офицерска чест и морал. В резултат на журналистическото разследване той така е преценил. Не съм говорила с него, известно ми е това, което знаете и вие от медиите", допълни Цачева.

"Всеки, който е гледал журналистическото разследване, си задава много въпроси. Обществото чака отговор на тези въпроси. Не мога да ви отговоря на тях, защото самата аз се питам действително и с управленчески опит, ако е имало пропуски в процедурата по провеждане на обществени поръчки, най-малко екипа, с който е работел, би следвало коректно да го предупредят. От опита ми знам, че за да се стигне до подпис на един ръководител, се минава през много звена, много съгласувателни процедури. Нека да изчакаме компетентните органи, и аз съм убедена, че те ще ни дадат отговорите на въпросите, които ни поставяте", коментира министърът на правосъдието.

"Битката срещу корупцията не се води между ГЕРБ и БСП, а тя се води от цялото общество срещу това явление, срещу всички структури и органи в държавата, които имат отношение към това. Сферата на здравеопазването е една много чувствителна сфера, тъй като средствата, които правителството последователно през последните бюджетни години отделя, непрекъснато се увеличават. А като, че ли не можем да получим признание от гражданите за по-качествено здравеопазване", уточни Цачева.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен