Рома няма право на грешка срещу Челси

Атлетико все още има шанс за второто място

Резултатите в група С на Шампионската лига показват,че предстоят още три много интересни кръга. Във временното класиране Челси води със 7 точки. Рома има 5,а Атлетико Мадрид непривично за този том е само с две. Аутсайдерът Карабах взе изненадващо една точка миналия кръг на собствен терен срещу "дюшекчиите"като направи 0:0.


Тази вечел на Стадио Олимпико Рома посреща Челси. В предния кръг двата отбора направиха зрелищно 3:3 на "Стамфорд Бридж". Сега обаче прогнозите сочат,че на Рома е необходима победа на всяка цена. Първата причина е,че Атлетико ще вземе сигурни три точки на новия си стадион "Уанда" срещу Карабах и ще стане с пет. При реми "вълците"  ще имат 6 точки с една повече от тима на Диего Симеоне При победа Челси почти сигурно ще се е класирал напред с 10 точки. А Рома ще остане с пет, колкото ще има и испанския тим. При реми Челси ще има 8. Нома, както казахме, ще бъде с 6. А Атлетико ще ги следва с 5.

В следващите кръгове интересните мачове ще бъдат още Атлетико Мадрид и Рома и Челси и Атлетико, който обаче е в последния кръг. И,ако Челси вече е първи може да "пофлиртува" в изхода на тази среща с Атлетико. Точно затова тази вечер за Рома трите точки са задължителни.

В кръговете на своите страни очевидно и трите отбора мислеха за предстоящите европейски мачове. Рома победи икономично като домакин Болоня с 1:0. Челси спечели със същия резултат гостуването си на Борнемут. А Атлетико Мадрид си позволи реми 1:1 на собствен терен с Виляреал.