С акция за почистване на плажа ГЕРБ – Каварна отбеляза Деня на Черно море

Международният ден на Черно море 31 октомври 2017 г. отбелязва двайсет и първата годишнина от подписването на Стратегическия план за Черно море

По повод Международния ден на Черно море членовете на ПП ГЕРБ - Каварна почистиха част от плажната ивица в крайморския град.
В инициативата се включиха общински съветници, както и общинските ръководители на ПП ГЕРБ в Каварна Росен Димов и на МГЕРБ - Дилян Стоянов.
С желание за промяна и много положителни емоции те съсредоточиха усилията си в почистването на района около пешеходната алея на плажа. Амбицията им е акцията да стане ежегодна и да увлекат и други млади хора в грижата за опазване на Черно море.
Международният ден на Черно море 31 октомври 2017 г. отбелязва двайсет и първата годишнина от подписването на Стратегическия план за Черно море. Той е символ на надеждата за по-добро бъдеще за 16 милиона души от шест държави, населяващи крайбрежието му. Той е празник на посветените и неуморни усилия на много хора, които отделят от своето време и енергия, за да помогнат в опазването на околната среда.
Две десетилетия след подписването на документа, въпреки някои признаци на подобрение, много хора и, най-вече, живеещите по крайбрежието, смятат, че е време за промяна на перспективата в опазването и възстановяването на тази уникална природна система — нашето общо Черно море.