Рашидов: Комисиите по култура на европейските страни ще подкрепят българското европредседателство

Политика

31-10-2017, 17:31

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вежди Рашидов: България е високо оценена в ЮНЕСКО

Френските домакини отбелязаха и заслугите на Вежди Рашидов за впечатляващото представяне на българската култура във Франция в последните години

Франция подкрепи предложението на Вежди Рашидов председателите на парламентарните комисии по култура на страните членки на ЕС да се срещнат в София в първата половина на 2018 г. по време на българското европредседателство. Това стана днес във френския Сенат по време на срещата на Вежди Рашидов с председателя на Комисията по култура Катрин Морен-Дезайи и с председателя на групата за приятелство с България - сенатор Лоик Ерве. На срещата присъства и българският посланик в Париж Ангел Чолаков.
Катрин Морен-Дезайи поздрави Рашидов за амбицията му парламентарните комисии по култура на страните-членки да обединят усилия за законодателни инициативи за категорична борба с незаконния трафик на културни ценности, за защита на авторските права и за опазването на културното наследство. „Това е трансевропейска инициатива, която всички заедно трябва да подкрепим“, заяви Катрин Морен-Дезайи. Френските домакини отбелязаха и заслугите на Вежди Рашидов за впечатляващото представяне на българската култура във Франция в последните години, както и за създаването на условия за реципрочни френски културни прояви у нас.