Издигат националния флаг пред президентството!

Политика

01-11-2017, 06:10

Снимка:

president.bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Президентът ще посрещне почетния строй на Националната гвардейска част

Днес ще се проведе традиционната церемония по издигане на националния флаг пред президентската институция, предава прессекретарията на президента.

В 10.00 часа президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще приеме почетния строй на Националната гвардейска част. След церемонията държавният глава ще проведе среща от 10.20 часа на „Дондуков“ 2 с ръководители на институции в областта на науката, образованието, културата и изкуството.

В 14.00 часа държавният глава ще участва в тържественото събрание на Българската академия на науките по случай Деня на будителите и ще връчи наградите за млади и най-млади учени на БАН –„Професор Марин Дринов“ и „Иван Евстатиев Гешов“.

Конкурсът цели да открие и стимулира талантливите млади учени в Академията, да им позволи по-рано и успешно да осъществят международни научни контакти, да подпомогне тяхното развитие и израстване, както и да направи работата в науката по-привлекателна за млади и даровити специалисти в България.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"