Нападение с ван в Манхатън - има убити

Свят

01-11-2017, 06:38

Снимка:

twitter

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нападнаха украински депутат в Киев

Властите ще разглеждат атаката като терористичен акт

Най-малко 6 души са убити и 15 ранени при нападението в Ню Йорк, предават световните Издания. Американските власти го разглеждат като терористичен акт.

Говорител на полицията каза, че по случая се води разследване. Стрелбата е била в Долен Манхатън. Един човек е бил задържан във връзка с нея. Засега полицията не потвърждава официално за ранени и убити, предадоха Франс прес и Ройтерс. Стрелбата е била близо до сградата на кметството на Ню Йорк, допълва Франс прес. Кметът Бил де Блазио се очаква да дойде на мястото в скоро време.

Пред местни медии различни очевидци казали, че първо превозно средство е преминало през алея за колоездачи и е ударило пешеходци и велосипедисти, предаде Асошиейтед прес. Фоторепортер на агенцията е видял най-малко един човек да лежи неподвижно на алеята.

ТАСС съобщава за автомобил, ударил хората, а Ройтерс за бял пикап. След като ударил няколко души на велоалеята, водачът открил стрелба. Двама души са убити, а четирима ранени, предаде ТАСС, като се позова на в. "Ню Йорк пост". За двама убити съобщава и Франс прес, като се позовава на непотвърдени източници. Зоната на инцидента е недалеч от Световния търговски център.

Сега мястото е отцепено от полицейски коли. Инцидентът е бил пред елитната държавна гимназия Суивъсант. Очевидци разказват за тела, лежащи отвън училището, предаде Ройтерс. Велоалеята, на която са били ударени хората, преди стрелбата, е покрай високоскоростната магистрала Уестсайд в Манхатън.