Кметът Стоилов се срещна с новия директор на Държавна Опера Русе Иван Кюркчиев

Мисия

02-11-2017, 15:20

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Три медала и седем грамоти за русенци

Длъжни сме да направим тази Опера такава, каквато русенци я искат. Горд съм, че такива професионалисти са във Вашия екип, каза кметът на Кюркчиев

Кметът Пламен Стоилов се срещна днес в кабинета си с новия директор на Държавна Опера Русе  Иван Кюркчиев. Както е известно, Кюркчиев официално встъпи в длъжност вчера. Той представи на  Стоилов екипа си, в който влизат известни имена като Аделаида Якимова, Пламен Георгиев, Константин Скаричев, Георги Димитров, Георги Делиганев, както и главната счетоводителка Боряна Денчева.

Кметът Пламен Стоилов пожела успех на Кюркчиев и му подари икона на Света Богородица, която да го закриля. „Моята задача е да Ви подкрепям, за да имате условията да давате най-доброто от себе си“, обърна се  Стоилов към целия екип. „Длъжни сме да направим тази Опера такава, каквато русенци я искат. Горд съм, че такива професионалисти са във Вашия екип“, каза още кметът на Кюркчиев.

Новият директор на Операта от своя страна благодари за подкрепата и декларира, че ще работи активно, поставяйки си много иновативни цели, сред които и развитието на оперен туризъм в нашия град.