ЮНЕСКО и Световният еврейски конгрес разработват уебсайт за Холокоста

Първоначално сайтът ще бъде на английски, френски и испански език

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и изпълнителният директор на Световния еврейски конгрес Робърт Сингър обявиха, че двете организации ще работят заедно за разработването на нов интерактивен уебсайт за историята на Холокоста.

Платформата ще спомогне за преодоляване на посланията, отричащи и изкривяващи Холокоста, разпространявани в интернет и социалните медии. Уебсайтът ще предоставя историческа информация за Холокоста и неговото наследство, по-специално за начина, по който продължава да оказва влияние върху съвременния свят. Ще включва свидетелства от оцелели, както и най-актуални новини за случаи на отричане на Холокоста и други въпроси, свързани с времето на Холокоста.

В уебсайта ще бъде включена функцията „Образовай приятел“, която ще дава възможност на потребителите да „номинират“ свой приятел, който да получава автоматични имейли, съдържащи информация и факти. Уебсайтът ще служи и като подкрепящ инструмент за широка комуникационна кампания в социалните медии, която да достигне до младите хора и да им предостави точни, основни факти за това как се е случил Холокостът и как насилието срещу общности може да избухне в съвременните общества.

Първоначално сайтът ще бъде на английски, френски и испански език, а по-късно и на други езици.