Преди „Берое“ – „Дунав“

От 15.00 часа

Днес, 4-ти ноември, „Берое“ излиза в мач от XV кръг на Първа професионална лига срещу „Дунав“ (Русе). Двубоят е на стадиона под Аязмото от 15:00 ч. Главен арбитър на срещата е Георги Давидов от Велико Търново.

„Берое“ има проблеми с окомплектоването на състава, след като липсващи поради контузии в лагера на тима са Михаил Михайлов и Веселин Пенев. Мартин Райнов и Карлос Охене пък са наказани за по една среща за натрупани жълти картони. За пръв път в групата за мач от първенството попадна юношата Костадин Пеев, който играе за отбора на „Берое“ до 19 г.

Ето групата на „зелените“ за двубоя: Душан Перниш, Богомил Цинцарски, Георги Динков, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Милен Желев, Иван Иванов, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Кохей Като, Мартин Камбуров, Драгош Фиртулеску, Костадин Пеев, Серджио Негрут, Марко Адамович и Емин Ахмед.

Преди изиграването на двубоя „Берое“ се намира на 5 място в класирането с актив от 23 т., а съперникът в утрешния мач е на 13 място с 10 пункта.

Георги Давидов от Велико Търново е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Димитър Стоилов и Даниел Ников. Допълнителни асистент-рефери са Стефан Апостолов и Георги Иванов, а четвърти съдия е Велислав Миленков. Делегат на БФС е Красимир Кръстев от Сливен, а Антон Генов от София ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Дунав“ 17 пъти, а 14 са победите на сметката на „драконите“. 11 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 65:48 в полза на „Берое“. 20 са срещите в Стара Загора, където „зелените“ имат 13 победи, „Дунав“ 2, а равенствата са 5. Най-честият резултат между двата тима е 0:0 (5 пъти), следвани от 2:0 за „Берое“, 1:0 и 2:1 за русенци (4 пъти).