Премиерът свика в Бургас кризисния щаб за възстановяване след наводнението

Животът

04-11-2017, 13:31

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Кралев инспектира строежа на „Арена Бургас“

Разгледа и строителството на най-голямото спортно съоръжение "Арена Бургас"

Премиерът Бойко Борисов свика в Община Бургас отговорните институции, за да докладват как върви възстановяването на пострадалите райони след наводнението. Присъстваха кметът Димитър Николов и кметът на община Камено - Жельо Вардунски, областният управител Вълчо Чолаков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на управителния съвет на АПИ Дончо Атанасов.

Първоначално предоставеният от правителството милион за спешни възстановителни дейности на инфраструктурата е разпределен така - 600 000 лева за община Камено и 400 000 лева за община Бургас. Предстои отпускането на допълнителни държавни средства.

Посетени са всички домове, описани са всички щети, създадена е организация за преодоляване на последиците от бедствието, казаха кметовете Николов и Вардунски.

От вчера се раздава еднократната държавна помощ от 325 лева на пострадалите семейства. Със събраните от БЧК над 200 000 лева започва закупуване на нова бяла техника. 318 са повредените от водата електроуреди само в община Бургас.

Доставят се дърва за огрев, със съдействието на Агенцията по горите, а съвместно с Агенцията по храните от деретата са извадени труповете на удавените животни и са откарани на екарисаж.

Кметовете Николов и Вардунски благодарят на всички военнослужещи, затворници и доброволци, които помагаха и продължават да помагат на пострадалите хора.

По време на бургаската си визита премиерът Борисов инспектира още строителството на многофункционална спортна зала "Арена Бургас", чиито фундаменти са изградени и остава предимно монтирането на надземните метални конструкции, брегоукрепването в района на квартал "Сарафово" и строителството на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг.