К. Каракачанов: Работа на опозицията е да прави вотове на недоверие

Госпожа Захарова не е особено добре запозната с българската история

"В новия бюджет има сто милиона за увеличаване на заплатите на военнослужещите. Средствата в бюджета са определен размер, няма как да ги направиш повече. Но не смятам, че трябва да пренебрегваме нуждите на въоръжените сили. Светът не става все по-опасен, има все повече предизвикателства за националната сигурност. Затова трябват средства", отбеляза за БНР министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

"Едно от условията България да подкрепя интеграцията на Сърбия в НАТО и ЕС е спазването на правата на българските общности. Няма политика без условия. Както НАТО и ЕС имаха условия към България, така и ние трябва да поставяме нерешението въпроси и после да даваме подкрепа. Проблемът с правата на българското малцинство в Сърбия е въпрос, който се поставя. Смятаме, че има още какво да се свърши. Винаги съм смятал, че по въпроса за Цариброд трябва да попитаме местното бълагрско население. Каква е заслугата на Георги Димитров, че Цариброд да носи неговото име?", попита вицепремиерът.

"България не признава колективни малцинствени права, а индивидуални човешки права", Каракачанов коментира думи на Лютви Местан.

"Правителството беше подкрепено с гласовете на ГЕРБ и Обединените патриоти. В този смисъл позицията на БСП и ДПС не е нова. Те трудно приемат избора на българските граждани и смятат, че нещо априори им се полага. Работа на опозицията е да прави вотове на недоверие. Това е заложено в конституцията на страната, както и в правилника на НС – така вицепремиерът отговори на въпроса за намерението на опозицията за вот на недоверие към правителството", обясни военният министър.

Каракачанов коментира и думите на говорителя на руското МВнР Мария Захарова за ролята на Русия в спасяването на българските евреи: "Госпожа Захарова не е особено добре запозната с българската история. Темата за спасяването на евреите е от 1943-а година, а не от септември 1944-а, когато неоснователно Съветският съюз обяви война на България. Това е втора грешка, която чувам. Отдавам ги на недобро познаване на българската история."Снимка на Деня

Щрихи от Плевен