Фламини предложен на ЦСКА и Левски

Преди време Жорди Гомес също е бил предлаган едновременно на "червени" и "сини"

Много интересен футболист е бил предложен на ЦСКА и Левски, разбра Топспорт. Става въпрос за бившия национал на Франция - Матийо Фламини. В момента 33-годишният опорен халф е свободен агент. През годините той игра за английския Арсенал и италианския Милан. Има над 400 мача в кариерата си на клубно ниво. За последно бе част от Кристъл Палас. От лятото не може да си намери отбор.


Фламини е роден на 7 март 1984-а година в Марсилия. Висок е 177 см. Юноша е на Олимпик (Марсилия). Именно от този клуб преминава в Арсенал през 2004-а година. След това играе за Милан, пак за "топчиите" и за Палас. Интересното е, че никога не е плащана трансферна сума за правата му. Винаги е сменял отборите като свободен агент.

Във Висшата лига на Англия записва 178 мача и 10 гола. В италианската Серия "А" активът му е 96 мача и 7 гола. Матийо е шампион на Ботуша, а на Острова вдига 3 пъти ФА Къп и веднъж трофея "Къмюнити Шийлд".

Преди време и Жорди Гомес, който е със сериозна кариера в Англия, беше предложен едновременно на ЦСКА и Левски. В крайна сметка се озова на "Герена".

Матийо Фламини не би искал огромна заплата, ако дойде в България. Той има бизнес в енергийната сфера. Неговата компания GF Biochemicals обяви, че е станала първата в света, която може да започне масово производство на левулинова киселина, която да бъде заместител на петрола.

Французинът обаче не иска още да слага край на кариерата си и би поиграл година-две. Дали ще е у нас, остава да разберем.