Верея обърна Черно море на “Тича”

“Моряците” откриха чрез Георги Илиев през първата част, а Венцислав Бенгюзов и Валери Домовчийски реализираха за гостите второто полувреме

Черно море отстъпи на Верея с 1:2 в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Попадението за “моряците” реализира Георги Илиев в 21-вата минута, а Венцислав Бенгюзов в 71-вата и Домовсчийски направи пълния обрат в 75-ата минута, съобщава varnautre.bg.
Черно море наложи домакински начин и още в седмата минута можеше да открие резултата. Сукуна финтира противников играч в наказателното поле и стреля по диагонала, но стражът на гостите Георги Аргилашки спаси.
В 21-вата минута капитанът на Черно море Георги Илиев се възползва от добро подаване, направи залъгващо движение, и от границата на наказателното поле прати топката в мрежата на гостите за 1:0. Само 6 минути по-късно “моряците” бяха на крачка от втори гол, но Илия Миланов пропусна да покачи резултата отблизо.
Втори пропуск направиха “моряците” в 34-ата минута. Сукуна изведе Мариян Огнянов очи в очи с Аргилашки, но вместо да потърси завършващ удар, халфът се опита да намери Георги Илиев, но неуспeшно.
В 56-ата минута Георги Илиев и Атанас Зехиров направиха добра комбинация отдясно. Зехиров центрира в наказателното поле и сложи топката на главата на Мариян Огнянов, но халфът стреля слабо право в ръцете на вратаря. Сукуна се озова на стрелкова позиция в 60-ата минута и отправи бомбен шут, но Аргилашки отново показа рефлекс и спаси. В 71-вата минута противно на логиката Верея изравни. Венцислав Бенгюзов реализира за 1:1. В 75-ата минута Домовчийски засече с глава центриране от корнер и вкара за 1:2.

Съставът на Черно море: Емил Михайлов, Ондрей Сукуп, Илиас Хасани, Илия Миланов, Стефан Станчев, Мариян Огнянов (64-Антон Огнянов), Георги Илиев, Александър Цветков, Орлин Старокин, Атанас Зехиров, Сукуна.