Една вечер посветена на Стиви Рей Вон

Представен ни от пловдивските Cherry Jam на 11 ноември в Клуб The Maze

Клуб the Maze ви кани на една невероятна трибют вечер, посветена на великия Stevie Ray Vaughan, представен ни от пловдивските Cherry Jam.
Стиви Рей Вон е американски блус китарист и певец, смятан за един от най-влиятелните изпълнители на електрическа китара в историята на блуса.
Роден е на 03.10.1954г. в Далас, Тексас.
Първата истинска група на Стиви Рей е The Cobras, които свирят в различни клубове и барове в Остин, Тексас през средата на 70-те. През 1975г. той сформира нова група, Triple Threat, която по-късно сменя името си на Double Trouble. Дебютният албум на Стиви Рей Вон, „Texas Flood”, е представен през лятото на 1983г. Албумът получава много положителни оценки, както от блус-, така и от рок-аудиторията.
През 1990г. Double Trouble предприемат турне, като няколко концерта са предвидени съвместно с Ерик Клептън, Бъди Гай и Робърт Крей. На 26.08.1990г. е последният концерт на Стиви Рей Вон, който изпълнява на бис песента „Sweet Home Chicago”, заедно с Клептън, Гай и Крей. След концерта Стиви Рей се качва на хеликоптер, който трябва да го отведе в Чикаго, но малко след излитането си, той се разбива в скалите край East Troy,Wisconsin. Целият екипаж загива.
През 1991г. губернаторът на Тексас обявява рождената му дата, 3-ти октомври, за „Ден на Стиви Рей Вон”.
През 1994г. в Остин, Тексас, е издигнат мемориален паметник на Стиви Рей Вон.
Датата е 11.11.2017, часът – 22:30