Калинка Вълчева с юбилеен концерт в Добрич и Тервел

Народната певица ще отбележи 75-ия си рожден ден и 55 години творчески път

Народната певица Калинка Вълчева, записала повече от 150 песни от Добруджа в златния фонд на българския фолклор, ще излезе на сцените в Добрич и Тервел заедно със свои приятели и ученици, съобщават от община Тервел.
Почетната гражданка на Тервел, която е родена в местното село Сърнец, ще отбележи 75-ия си рожден ден и 55 години творчески път. Народната певица е печелила овациите на публиката като солистка в Ансамбъла за народни песни към Българското национално радио. Дълги години тя популяризира българския фолклор и като солистка на "Мистерията на българските гласове"."Добруджо, мила Добруджо","Мило ми е, мамо","Добра си жътва жънеше" са емблематични песни от репертоара на певицата.
Заедно с Калинка Вълчева на концертния подиум в Добрич и Тервел ще стъпят Валя Балканска, Янка Рупкина, Калинка Згурова, музиканти от Българското национално радио и други. На празника добруджанските фолклорни традиции ще оживеят и в изпълненията на детския фолклорен ансамбъл "Калинка Вълчева" от Тервел, както и на ученици на певицата. Концертът в Добрич е на 10 ноември, а на следващата вечер публиката ще изпълни залата на читалището в Тервел, съобщават от инициативния комитет, който организира проявите.