Нова детска площадка в Тракия радва децата от района и техните родители

Мисия Пловдив

06-11-2017, 13:51

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В близките дни още една детска площадка – до блок 106 ще бъде готова

Нова детска площадка в „Ротари парк“ в Тракия радва децата от района и техните родители. Тя е разделена на три зони - за деца до три, над три и до дванадесет години и място с люлки. Реализирана е с финансовата подкрепа на Община Пловдив, а стойността на обновяването е 43 000 лева.

На място тя беше инспектирана от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на Тракия Костадин Димитров, заместник-кметове, кметове на райони, общински съветници.

"Паркът е голям, доста посещаван е и е наистина едно прекрасно място", заяви кметът Иван Тотев.

"През годините пространството е подобрявано в помощта на ротари клубовете, общината и районната администрация. В плановете ни е и обновяване на детската площадка в парка, която се намира близо до улица „Цар Симеон“ отново съвместно с ротари клубовете. В проекта са включени изграждането на няколко игрища за игра на тенис, футбол, фитнес на открито", посочи кметът на район Тракия Костадин Димитров.

Всяка година районната администрация извършва залесяване и поддържа зелената система в „Ротари парка“ в много добро състояние със съдействието на служители на ОП „Градини и паркове“.

"В близките дни още една детска площадка – до блок 106 ще бъде готова. Там детският кът ще бъде напълно обновен, като вече е положена ударопоглъщащата настилка, предстои да пристигнат уредите. Така планираните за тази година детски площадки в район Тракия са вече почти готови", съобщи още районният кмет.

Администрацията е спечелила и проект на стойност 10 000 лева по ПУДООС до блок 292, площадката е обновена и готова за игра на децата.

Инвестиционната програма на район Тракия за тази година ще приключи с изграждането на паркинг до блок 16, което стартира преди няколко дена. За последните 11 месеца са изградени над 5000 кв. метра тротоари, преасфалтирани са улици в зона А9, изградена е алея в парк Лаута между зоните А12 и А10, като по нейното продължение предстои да бъдат засети нови дървета.

"С актуализацията на общия план на Пловдив, която ще направим догодина, ще увеличим многократно зелените площи на града като приобщим тези, които юридически не са такива, но реално са озеленявани през годините. Ще включим и разширенията в парк Лаута между зоните А12 и А10", уточни кметът Иван Тотев и допълни: "Ние непрекъснато увеличаваме зелената система на Пловдив, стремим си са става все по-зелен град."