Румяна Арнаудова изнесе лекция пред ученици за опасностите в интернет

Животът

06-11-2017, 14:14

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

60 седмокласници изслушаха първата лекция за опасностите в интернет по Образователната програма „Заедно в Час по етика и право“

60 седмокласници от Основно училище „Княз Александър I“ в гр. Пловдив изслушаха днес първата лекция по превенция на опасностите в Интернет по Образователна програма „Заедно в Час по етика и право“ на Апелативна прокуратура-Пловдив, която се осъществява съвместно с Регионалното управление на образованието.
Срещата на магистратите и учениците се състоя в Часа на класния ръководител.
На нея присъстваха Румяна Арнаудова, прокурор във Върховна касационна прокуратура и говорител на Главния прокурор, Румен Попов, окръжен прокурор, Димитър Беличев, прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, Чавдар Грошев, изпълняващ функцията районен прокурор на Пловдив, Румяна Зайкова-Калеева, заместник-районен прокурор, и прокурорите от Районна прокуратура-Пловдив – Атанас Илиев, Бригита Байрякова, Даниела Андреева, Пламен Чобанов и Димитър Пехливанов. Гости бяха Ваня Киркова, началник на Регионалното управление на образованието, представители на сдружения, студенти по право от Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, директорите на шестте училища в гр. Пловдив, където прокурорите, ще изнасят лекции на теми – „Как да не станем жертва на компютърни престъпления“, „Внимание! Не посягайте към наркотиците“, както и ще разкажат за тяхната професия.
Програмата „Заедно в Час по етика и право“, за учениците от шести и седми клас в шестте пловдивски училища, ще приключи през юни 2018 г.