„Концерти на възглавници” препълниха зала „Съединение“

Мисия Пловдив

06-11-2017, 15:17

Снимка:

район „Централен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Организаторите посрещнаха повече от 200 човека публика

Зала „Съединение” на Регионалния исторически музей в Пловдив се оказа тясна за детското забавление „Концерти на възглавници”. В неделния ден се състояха два концерта, а преди всеки от тях, децата изготвиха своите маски за празника Вси Светии.

Малчуганите имаха възможност да покажат творчество - да дойдат с готови костюми или да изработят маските си на място. Най-оригиналните костюми получиха награда от книжарници "Хеликон", а на концертите бе връчван и "Медал за най-послушен родител".

Водеща на концертите беше Венета Нейнска, организатор на концертите и Артистичен директор на Модо България. Фондацията е известна и с другите си иновативните музикални проекти за деца и възрастни като концерти "Мотив", Музикално училище на възглавници, Арт ваканция на Витоша и други.

Организаторите посрещнаха повече от 200 човека публика, която се наслади на изпълненията на брас квинтета с откъси от "Пер Гинт" на Григ, "Карнавал на животните" от Сен-Санс, както и разнообразни американски мелодии и испански ритми.

Район „Централен“ подкрепи Концерти на възглавници и планира да продължи работа с цел съвместни проекти и през 2018г. Кметът на района Георги Стаменов намира инициативата за положителна и адекватна на очакванията на жителите на "Централен".