Борисов връчва наградата „Св. Паисий Хилендарски“ на Владимир Зарев

Общество

07-11-2017, 06:11

Снимка:

Facebook

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цв. Караянчева: Нинова няма доблестта да признае качествата на Борисов

Наградата се присъжда за стимулиране на български творци и изпълнители на произведения, свързани с българската история и традиции

Българският писател и редактор Владимир Зарев ще получи държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“ за 2017 г. Той ще бъде удостоен с нея за изключителния си принос за развитието на националната културна идентичност и духовни ценности, предаде пресслужбата на Министерски съвет.

Наградата ще бъде връчена от премиера Бойко Борисов на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет от 9,45 ч. Годишната държавна награда „Св. Паисий Хилендарски” е учредена с ПМС №149 от 2000 г. Тя се присъжда за стимулиране на български творци и изпълнители на произведения, свързани с българската история и традиции. Тазгодишният й носител е определен от жури с председател акад. Юлиан Ревалски – председател на БАН, и членове: проф. Станислав Семерджиев – ректор на НАТФИЗ, проф. Николай Драчев – ректор на НХА, доц. Красимира Александрова – директор на НБКМ, проф. д-р инж. Иван Марков – ректор на УАСГ, проф. Маргарита Ваклинова от БАН и композиторът и диригент проф. Пламен Джуров.