Кардиологичен форум събира български и чуждестранни експерти

Животът

07-11-2017, 14:58

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Над 300 делегати от страната и чужбина се очаква да пристигнат за събитието

Новостите в света на интервенционалното лечение на сърдечносъдови заболявания ще бъдат обсъдени от плеяда български и чуждестранни кардиолози на VIII Национален конгрес по интервенционална кардиология, който ще се проведе в Пловдив между 9 и 12 ноември 2017 г. Събитието се организира от Българското дружество по интервенционална кардиология със съдействието на Дружеството на кардиолозите в България.
Очакват се световноизвестни лекари в областта на минималноинвазивното лечение на инфаркти и запушвания на сърдечните съдове, които ще споделят своя опит с българските си колеги и ще проведат редица обучения за млади кардиолози.
Няколко случаи ще бъдат предавани на живо от болници в Пловдив и Стара Загора, като пациентите ще получат възможността да се лекуват чрез най-иновативните сърдечносъдови интервенции с напътствия и дискусии относно хода на процедурите от едни от най-добрите инвазивни кардиолози в света.
В широката програма на форума ще бъдат представени и обсъдени всички най-нови решения в областта, включително съвременните световни и европейски препоръки, които включват все повече минималноинвазивното интервенционално лечение като стандарт и при заболявания, които до този момент са лекувани препоръчително с отворена хирургия - стволови стенози, структурни и клапни заболявания, сложни коронарни запушвания и др.
Сърдечносъдовите заболявания в България все още са начело на списъка по причина за смъртност и инвалидизация. Броят на пациентите с кардиологични заболявания не намалява. Тенденция обаче е устойчивият ръст на пациентите, които успяват да получат адекватно лечение и оцеляват след сърдечносъдови инциденти. Това се дължи на подобряване на кардиологичната помощ в страната през последните години – повече специалисти, които се обучават качествено, навлизане на иновативни интервенционални процедури и решения, постоянно актуализиране на знанията и уменията на кардиолозите.
Над 300 делегати от страната и чужбина се очаква да пристигнат за събитието. Лектори, модератори и водещи обучителни сесии ще бъдат доказани специалисти в областта на интервенционалните процедури от цял свят.
ново
Част от чуждестранните лектори:
Проф. Ив Лувар (Болница „Клод Галиен”, гр. Куинси-Су-Сенар, Франция)
Д-р Тиери Льофевър (Институт „Жак Картие”, гр. Маси, Франция)
Проф. Хайм Даненберг (директор на Израелски Университетски медицински център „Хадаш”, Йерусалим, Израел)
Проф. Джордж Сианос (Университетска болница Солун, Гърция)
Проф. Нараянсвами Срийрам (детски кардиолог и електрофизиолог, Университетска болница Кьолн, Германия)
Д-р Горан Оливекрона (Университетска болница „Скейн”, гр. Лунд, Швеция)
Д-р Щефан Тогвайлер (TAVI expert, Сърдечен център Люцерн, Швейцария)
Сред българските лектори ще бъдат д-р Валери Гелев, председател на Дружеството по интервенционална кардиология, д-р Васил Велчев, доц. д-р Добрин Василев, доц. д-р Пламен Гацов, проф. д-р Диана Трендафилова, проф. д-р Юлия Джоргова и др.