Отличиха 49 служители на полицията за празника

Областният управител Гергана Микова присъства на церемонията

Областният управител Гергана Микова присъства днес на празника на ОД МВР Стара Загора, посветен на Деня на българска полиция – 8 ноември. Гости на тържеството бяха кметове на общини от Старозагорска област, председатели на общински съвети, командирът на Втора механизирана бригада ген. Костадин Кузмов, представители на различни институции, Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан, служители на полицията.

Г-жа Микова отправи приветствие към полицаите от Областната дирекция. „8 ноември е празник, на който трябва да отдадем почит на тези, които служат всеотдайно служат на родината си и се грижат за нашето спокойствие и сигурност. Ние трябва да бъдем признателни на българските полицаи, защото те пренебрегват често личните си интереси, семействата си, за да помагат на другите. Понякога, за съжаление, жертват и живота си, за да спасят нечий друг. Благодарим Ви, че въпреки трудностите, вие сте винаги на своя пост. Благодарим ви за себеотрицанието и смелостта, които проявявате ежедневно във вашата работа”, каза областният управител.

С поздрав към своите колеги се обърна и директорът на ОД МВР старши комисар Георги Хаджиев. Той изрази задоволство от постигнатите от дирекцията резултати и напомни, че борбата с престъпността във всичките трябва да бъде основен приоритет на българските полицаи, за да може страната ни да покрие правилата и да стане част от Шенгенското пространство. Старши комисар Хаджиев благодари на служителите на ОД МВР за добрата им работа и им пожела здраве и професионални успехи.

По време на празника стана ясно, че 49 полицаи от старозагорската Областна дирекция са наградени за отлично справяне със служебните задължения. 

Митрополит Киприан и свещеници от епархията отслужиха молебен за здраве. Негово Високпреосвещенство подари икона с лика на Св. Архангел Михаил на старши комисар Хаджиев.