Никодимов: ЦСКА прояви характер срещу Лудогорец в Разград

Футболистите показаха,че имат желание за победа и изява

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели пред клубния сайт мнението си за победата на "червените" над Лудогорец с 2:1 в Разград.

"ЦСКА доказа, че е ЦСКА. Имаше голяма мобилизация в играчите и така трябва да бъде - в големите мачове трябва да си голям. Не че сме играли чак толкова добре или по-добре, но важното е, че имаше желание за победа и това беше важното. Проявиха характер момчетата дори и с 10 души и големия мач го направиха. Допуснахме пак грешки и в защита, и в нападение, ако не бяхме допуснали някои грешки през второто полувреме можехме още 2-3 гола да им вкараме на контраатака", заяви Никодимов.

"Футболистите показаха, че имат желание за победа и изява, резервите също с голямо желание влязоха, Меркадо донесе и победата. Като цяло ми се струва, че отборът не е сработен изцяло според мен, противникът играе вече 5-6 години почти в един състав, ние не можем да искаме да скочим два метра, като не сме скочили още един и осемдесет. Време за всичко си трябва, но важното беше, че не им позволихме да се откъснат много от нас, характерът, който прояви отборът ни, беше най-важен."

Той е възмутен от мястото, на което бяха настанени феновете на ЦСКА.

"Този кафез, това за затворници ли беше, където бяха сложили феновете на ЦСКА? Това е някакъв абсурд. От Футболния съюз да си влязат в ролята и да направят нещо, това е абсолютен резил и с тази клетка лишават гостуващия отбор от подкрепа. Те ако гостуват някъде и ги сложат в такъв затвор няма да им бъде приятно, а тях никой не ги обича."

Никодимов коментира и съдийските отсъждания в мача.

"За дузпата нямам думи.. това си беше прийом от свободната борба. Някои съдии или нямат характер, или не са за Първа лига, за мен реферът беше страхлив - от нещо се е повлиял, от какво - нямам представа. Каранга го изгониха, след като нарушение направи Моци. Това беше пълен абсурд. Левият им бек Натанаел трябваше втори жълт картон да получи - не му го дадоха."

"В мача за Купата съм сигурен, че публиката ще създаде невеоятна атмосфера на "Армията" и се надявам да победим и след двубоя да не коментираме съдиите, защото след всеки мач с Лудогорец все съдийските отсъждания коментираме", завърши Аспарух Никодимов.